Här kommer receptet på vår fantastiska vardagslyxiga måltid! *FUCK JANTE!* ;-D
Blomkålsmosen var tänkt att den skulle vara till två personer men det blev två REJÄLA portioner så jag vill nog säga att det gott och väl räcker till tre!
SPÄTTARULLADER MED RÄK- & DILLSÅS OCH
PARMESANGRATINERAT BLOMKÅLSMOS, 2 port

Räk- och dillsås, 2 port
250g räkor med skal
1/2 - 1 dl finhackad dill
1 dl vispgrädde
1/2dl majonnäs
1 1/2 - 2tsk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
salt & peppar
Börja med att skala räkorna. Lägg undan en handfull som ska vara till ugnsformen (valfritt) och finhacka resten.
Vispa ihop grädde, majonnäs, tomatpuré och vinäger. Blanda ner dill och räkor. Smaka av med salt och peppar.
Spättarullader, 2 port
2 stora spättafiléer eller 4 små
Valfria grönsaker till formen. Jag brukar ha bladspenat eller blomkålsblast, cotailtomater och färska örter. Tänk på att om du använder 'tyngre' grönsaker bör du tänka på eventell extra tillagningstid!
En handfull räkor
Smör eller olja till formen
Smörj en form med smör eller olja. Vi har valt en liten form som passar till våra två filéer men gör ni fler så funkar det såklart att dubbla receptet och använda en större form. Lägg i grönsakerna.
Lägg spättafiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbrädda och salta oh peppra fisken efter smak. Vänd fisken, så att skinnsidan kommer uppåt, och börja rulla den från stjärten. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och strö över räkorna. Bred såsen över rulladerna och låt den rinna ner över grönsakerna. Sätt in i ugn på 225 grader tills fisken är klar. beroende på storlek kan det ta ca 20-25 minuter. Fisken ska vara vit.
Parmesangratinerat blomkålsmos, 3 port
350 g färsk blomkål
1 dl finriven parmesanost
2 msk vispgrädde
ca 20g smör
Höj ugnsvärmen till 250 grader och sätt den på grill.
Glöm inte att sätta grillfolie över fisken så den håller värmen!
Koka blomkålen, den ska bli precis klar men inte mer. Häll blomkålen i ett durkslag, häll i några centimeter vatten i kastrullen igen och ställ tillbaka den på plattan på medelvärme. Låt blomkålen ånga av tills den är torr.
Häll av vattnet och häll grädden och smörklicken i grytan och låt det smälta ihop. Lägg ner blomkålen i grytan och låt den få samma temperatur som smöret och grädden. Ta av kastrullen och kör med en stavmixer tills moset är klumpfritt. Blanda ner 3/4 dl parmesan i moset och rör om. Smaka av med salt och vitpeppar. (Persilja är också gott att ha i!) Fördela moset i två portionsformar och strö över den sista osten. Kör på grillfunktion i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

Smaklig måltid!
Blomkålsmos,
Fisk,
LCHF,
Tillbehör,
Kommentera