Jaha, tur man har koll på det här med veckonummer! ^^ Här kommer iaf vår meny för kommande vecka. Frukost varierar vi oss mellan vad vi råkar vara sugna på just då, eller vad som råkar finnas i restväg. =) Ett inlägg med frukostförslag hittar du här.
 
 
Vecka 2
MÅNDAG
Lunch: Äter ute med svärföräldrarna
Middag: Spättarullader med räk- och dillsås, blomkålsmos
 
TISDAG
Lunch: Parmesanpanerad aubergine, tzatziki och sallad
Middag: Maken äter kycklinglår med broccoli och bea och jag äter en matlåda med kyckling och brysselkål, med bea.
 
ONSDAG
Lunch: Lax, blomkål och hollandaisesås.
Middag: Färsbiffar med stekt aubergine och zucchini, tzatziki och sallad.
 
TORSDAG
Lunch: Spenatsoppa med ägg och halloumiskrutonger (Tips från @carrolicious)
Middag: Kycklingklubbor, smörstekt rödkål och chipotlebearnaise
 
FREDAG
Lunch: Maken äter matlåda med stek, grönsaker och gräddsås, Jag äter matlåda med pyttipanna, kokta rödbetor och stekt ägg
Middag: Lax, endiver och skirat smör
 
LÖRDAG
Lunch: Auberginecanelloni med fetaostsallad
Middag: Kycklingfilé, fetaostsallad och bea.
 
SÖNDAG
Lunch: Tonfiskröra med avokadosallad
Middag: Fylld lövbiff med broccoli och sambal oelekgräddsås.
 
 
Vi fortsätter att variera våra måltider med VEG/Fågel/Fisk/Kött på lunch och middag. Frukosten kan bli lite som den vill. Det har känts riktigt bra än så länge MEN det börjar bli enformig med kyckling på fågeldagarna. Några tips? Kalkonrecept som är värda att testa?
 
Kram, Emily
LCHF, Veckomeny,

3 kommentarer

Lina

10 Jan 2016 20:05

Anka är ett hett tips på fågeldagarna!

Svar: Jag ska absolut kolla utbudet här i stan. Tack för tips! =)
Emily Juell

Sofie

10 Jan 2016 20:47

Finns ett recept på kycklingburgare med persilja och sambal oelek i Matkärlek nr 2. Jag brukar inte göra dem som burgare utan som nuggets och de är SÅ goda med limemajonnäs till. Har för mig att du prenumererar annars kan jag skicka receptet till dig!

Svar: Jag såg att hela numret var fyllt med spännande veggo - och fågelrätter denna gången. Fy på mig som inte läst den ordentligt förrän nu! ^^ Tack för tipset! =)
Emily Juell

Elinor

10 Jan 2016 20:48

Hej

jag är nyfiken på vad du har i pytt i pannan?
Tack på förhand.
/Elinor

Svar: Hej! Lite beroende på vad jag råkar ha i kylen för tillfället men ofta blir det stam från broccoli och blomkål istället för potatis. Kålrot, pumpa, kålrabbi eller rättika funkar också.
I övrigt brukar det vara ganska likt den vanliga med lök och någon form av kött och/eller korv, kanske nån fläsktärningar (Även gjort med halloumi och kyckling som protein istället för kött). Jag koker oftast egna rödbetor till. De är fortfarande höga i kh men bättre än inlagda där de har tillsatt socker. =)
Emily Juell

Kommentera

Publiceras ej