Korvfärssås, 4port
 
3st färska salsicciakorvar
1 gul lök
1/2 paprika, valfri färg
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl chilisås + 2 dl vatten (eller 1/2 paket krossade tomater, då utan extra vatten)
100g champinjoner
50g smör 
Grädde efter önskemål
salt, peppar och paprikapulver
 
 
 
 
 
1: Smält hälften av smöret i en vid stekpanna. Ha plattan på strax över medelvärme
 
2: Dra skinnet av korvarna och skala och hacka löken.
 
3: Börja med att lägga korven i pannan och mosa till den med en gaffel. Korven börjat ta färg och 'färsen' smular sig så sänk värmen, lägg ner resten av smöret, löken och vitlöksklyftan (hackad eller pressad).
 
4: När löken börjat bli mjuk tillsätter du paprika och champinjoner skurna i bitar. Låt det steka med så pass länge att svampen sugit åt sig ordentligt av fettet och paprikan börjar bli lite mjuk. 
 
5: Häll på chilisås + vatten (eller tomatkrosset) och låt koka ihop. Toppa med så mycket, eller lite, grädde du vill ha. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Nu var min färskkorv kyrddad med timjan från början men annars hade det nog varit gott att tillsätta någon örtkrydda, t.ex basilika, oregano, timjan eller rosmarin. 
 
6: Servera med något gott tillbehör, t.ex smörstekt vitkål, zoodles (zucchininudlar) eller spaghetti från PurePasta
 
 
 
Smaklig måltid! 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej