Hej!
Idag har jag en kär vän på besök och då blir det, som oftast, antingen korsvtroganoff med ris (numera blomkålsris) eller spenat med stekt falukorv. Varken lyxigt eller högklassigt men lika gott nu som när vi lärde känna varandra för snart 25 år sen! =D
Receptet på korvstroganoffen är löjligt lätt! Och det kommer här:
Korvstroganoff, 4-6port
450g falukorv
2 lökar
4dl vispgrädde
1/2dl ketchup (Jag använder Steviasötad ketchup från Felix)
1msk tomatpuré
salt, vitpeppar och paprikapulver
Smör och/eller olja till stekning
Värm fettet i en traktörpanna eller en stor kastrull.
Hacka lökarna och lägg i kastrullen. Löken ska inte få färg, bara bli mjuk, så akta så det inte är för varmt.
Under tiden löken 'svettas' så tärnar/strimlar du korven i ca 1cm tjocka bitar. Lägg dem i pannan med löken och låt det steka ihop en stund. Häll i tomatpurén och rör om. Häll på grädden och ketchupen och låt koka upp. Smaka av med kryddorna och låt sen puttra ihop tills önskad konsistens är uppnådd.
När jag kommit såhär långt så brukar jag fixa blomkålsriset. Riv önskad mängd blomkål. Koka upp vatten och låt 'riset' koka i ca 2 min. Häll av vattnet och låt en smörklick smälta i blomkålen.

TIPS! Jag brukar riva blomkålen i min matberedare och medan matberedaren jobbar så kokar jag vatten i en vattenkokare. Ner med riset i en sil som man sätter över en värmetålig skål. Sen häller jag det kokande vattnte över blomkålsriset tills det täcker och låter det ligga 2 minuter. Sen är det enkelt att bara lyfta upp silen, hälla bort vattnet och sen blanda ihop ris och smör i skålen.
Smaklig måltid!
Blomkålsris,
Husmanskost,
Korvstroganoff,
LCHF,
2 kommentarer
a n n i k a
10 Oct 2015 13:48
Mumsigt :D
Bbb
17 Oct 2015 20:05
Vilket bra tips med riset. Det ser jättegott ut :-)
Kommentera